Kocaeli Life dergisinde Gurme Lezzetler bölümündeyiz!

Lezzet dolubir yolculuğa çıkıyoruz
La’Lus Steak R e s t a u r a n t

Eşsiz ve büyüleyici bir atmosferde lezzet dolu bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Kaliteli ve taze ürünlerle hazırlanmış, büyük bir özenle ve sevgiyle harmanlanmış tabaklarda etin en lezzetlisini deneyimlemeye ne dersiniz? Bu sorulara yanıtınız ‘evet’ ise size harika bir önerimiz var. Symbol AVM bünyesinde faaliyet gösteren La’lus Steak Restaurant, deneyimli ve güçlü kadrosuyla sizleri lezzet yolculuğuna çıkarmaya hazır. Eğer; gerçek bir gastronomi deneyimi yaşamak istiyorsanız, iş yemekleri ve özel günler için mekan arıyorsanız,  arkadaşlarınızla veya ailenizle keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız; La’lus Steak Restaurant tam size göre. Damak zevkine önem verenlerin vazgeçilmez adresi olma yolunda hızla ilerleyen La’lus Steak Restaurant’ın kuruluş hikayesinden menüsündeki özel tatlara  kadar pek çok konuyu işletmecisi Şebnem İnal’dan dinledik. Gelin, La’lus Steak Restaurant’ın kapılarını birlikte aralayalım ve bu sıra dışı mekanı daha yakından tanıyalım.

Şebnem Hanım, hafızalara kazınan Kasap’ın Mutfağı et restoranını devraldınız, La’lus Steak Restaurant olarak işletmeye başladınız. Duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?


“Kasap’ın Mutfağı” İzmit’te pek çok ilke imza atan ve yemek sektöründe devrim yaratan kült bir markaydı. La’lus Steak Restaurant olarak bu tutkuyu yaşattığımızı düşünüyoruz. Mutfağımızdaki her ürün çok kaliteli ve çok taze. Her tabak sevgiyle ve özenle hazırlanıyor. Dünyanın her yerinden pek çok misafiri ağırlıyor; harika geri dönüşler alıyoruz. La’lus’u deneyimleyenler tarafından övgü ve takdirle destekleniyoruz. Bu destek bizi her geçen gün güçlendiriyor. La’lus Steak Restaurant’ın dekorasyonu ve atmosferi hakkında neler söyleyebilirsiniz? La’lus Steak Restaurant’ın iç tasarımı rustik ve davetkar. Taş duvarlar, deri döşemeli masif sandalyeler; ahşap masalar, şömine, nostaljik aydınlatmalar, küçük ama zarif detaylar mekanımızı farklı kılıyor. Zamansız! Sıradanlıktan uzak! Eşsiz ve büyüleyici…

Hedef kitlemiz;  “Gurme Yemek Tutkunları!”

Menüyü oluştururken nelere dikkat ettiniz? En çok tercih edilen steak ürününüz hangisi?

Menüyü oluştururken Türk ve dünya mutfaklarının en sevilen, özgün lezzetlerine yer vererek misafirlerimize gerçek bir gastronomi deneyimi yaşatmayı hedefledik. Her damak tadına uygun menümüzle misafirlerimizi mutlu etmeyi başardık. Et severlerin tercihi ise Dallas
ve lokum bonfile oldu! Fine dining ve alakart menü kombinasyonumuzla misafirlerimize kişiselleştirilmiş lüks bir yemek deneyimi yaşatıyoruz. İş yemekleri, toplantı ve organizasyonlar için hazırladığımız özel menülerimizle debu değerli anlara prestij katıyoruz.

EŞSİZ BİR LEZZET DENEYİMİ

Etlerinizi nereden temin ediyorsunuz ürün seçimi konusunda dikkat ettiğiniz kriterler nelerdir?

İyi ve kaliteli et seçimini, lezzet ve sağlık açısından önemsiyoruz. Bu düşünceyle güvenilir, kaliteli ve hijyen standartlarına uygun üretim yapan tedarikçilerle çalışıyor; yerel ve doğal beslenen hayvanlardan elde edilen etleri tercih ediyoruz. Şefimiz etleri özenle seçip, doğru dinlendirme teknikleriyle muhafaza ediyor. Bu özenli süreçte mutfak ekibimiz doğru pişirme yöntemlerini kullanarak, misafirlerimize eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Özel bir tarifiniz ya da imza bir yemeğiniz var mı? Hikayesini bizimle paylaşır mısınız?

Şefimiz; Dinamit Karides, Cafe de Paris Soslu Bonfile ve Beef Wellington gibi dünyaca ünlü yemekleri, kendi reçetesiyle Türk damak tadına uygun hale getirdi. “Balkabaklı Sarma”mız ve “Beef Wellington” her yerde bulamayacağınız, La’lus’un menüsünde yer alan lezzetler!  Yemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. Menümüzdeki her ürün bizim için çok özel ve çok değerli. Hepsinde emeğin ve sevginin hikayesi var.

Gördüğümüz kadarıyla şefininiz harikalar yaratıyor. Şefiniz ve mutfak ekibiniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şefimiz Batuhan Aksoy ve ekibi, alanlarında eğitimli ve çok yetenekli gençler. Onları; “Kasap’ın Mutfağı’ndan bizlere kalan en değerli miras!” olarak görüyorum. Birlikte çok uyumlular. Muazzam tabaklar tasarlıyorlar. Temiz ve titizler. Ciddi bir disiplinle işlerini yapıyorlar.
Her ürün için maksimum ilgi ve özeni gösteriyorlar. Buna ellerinin lezzeti de eklenince misafirlerimizin damakları bayram ediyor!

Hedef kitleniz hakkında bilgi verir misiniz? La’lus Steak Restaurant daha çok kimlere hitap ediyor?

Hedef kitlemiz; “Gurme Yemek Tutkunları!” Daha çok yüksek kaliteli et yemekleri ve dünya mutfağı tutkunlarına, iş yemekleri ve buluşmalar için mekan arayanlara, özel günleri kutlamak isteyen romantik çiftlere, arkadaş ve ailesiyle keyifli bir akşam geçirmek isteyenlere hitap ediyoruz.

Misafirlerinizden aldığınız geri bildirimler nelerdir? En sık duyduğunuz cümle hangisi?

Misafirlerimizden aldığımız geri bildirimler; doğru yolda olduğumuzu, işimizi en iyi şekilde yaptığımızı, emeklerimizin ve çabalarımızın karşılığını bulduğunu müjdeliyor! Çoğunlukla duyduğumuz cümle, “Biz daha önce et yememişiz!” oluyor.

Lalus Steak Restaurant’ın kapasitesi nedir? Aynı anda kaç kişiyi ağırlayabiliyorsunuz?

Restoranımızda aynı anda 75 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Kapasiteyi artıracak donanım ve yere sahip olmamıza rağmen kaliteli hizmet sunmak ve misafirlerimizin maksimum konforunu sağlamak amacıyla kişi sayısını sabitlemeyi tercih ettik.

LEZZET İLE MÜZİĞİN BULUŞMASI

Restoranınızda düzenli olarak organize ettiğiniz özel etkinlikler var mı? La’lus Steak Restaurant olarak hizmetvermeye başladığımız andan itibaren lezzet ve müzik tutkunlarını buluşturduk. Çello, keman, blues, caz, piyano, flüt geceleri; şarap tadımları, taş plak geceleri, kız kıza eğlenceler düzenledik. Çok keyifli ve özel anlar yaşadık; yaşattık. Her cuma gecesi piyano resitalleriyle misafirlerimizi eşsiz deneyimlere yolculadık. Farklı etkinlikler ve geceler düzenlemeye devam ediyoruz.

Lalus‘un gelecek hedeflerinden bahseder misiniz?

Bir kadın işletmeci olarak öncelikli hedefim, kadınların tedirgin olmadan,özgürce bir araya gelip kahkaha atabildikleri; gönüllerince, oldukları gibi davranabildikleri, çekinmeden eğlenebildikleri bir mekan yaratmak. Kaliteli hizmet ve ürün sunarak memnuniyeti sağlamak; La’lus Ailesi olarak farkımızı hisseden misafirlerimizle gönül bağı kurabilmek.